Background Image
Previous Page  26 / 102 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 26 / 102 Next Page
Page Background

MOST CONSIDERATE SITE RUNNERS-UP

26

May 2015

Issue 36

Project name:

Victoria Station Upgrade

Presented to:

VSU Project Team

Contractor:

Taylor Woodrow BAM Nuttall JV

Client:

London Underground Ltd

Project name:

GrangeWalk Project

Presented to:

The Site Team

Contractor:

United House Ltd

Client:

Notting Hill Housing

This project at London’s Victoria Station includes the creation of a new underground ticket hall and street level entrance, plus

nine new escalators and interchange tunnels.

A highly significant innovation at this site was the development of a prop-less platform connection system to alleviate the

need for closing off station sections when making final breakthroughs. Use of this minimises public disruption to a very great

degree and the system is now being rolled out to all other tunnelling projects.

The site also returned a very high environmental performance with several independent awards evidencing its success. The

highest possible scores were also recorded for safety performance, and for dedication to operative health and welfare support.

With extensive practical support given in the locality and extensive opportunities provided for educational experience, this

site achieved a quite outstanding considerate performance of major credit to the industry and to all involved.

On a brownfield site in a residential part of Bermondsey, London, this project involves the construction of 205 new flats.

In his report, the visiting Scheme Monitor said: “This is an exceptional site in all respects. Well-constructed and maintained

hoarding, together with the cleanliness and tidiness of the whole site, provided a very strong and positive image of the

industry”.

This was supported by community activity ranging from an Easter egg hunt to the running of five-a-side football competitions,

with proceeds going to national charities. There was particular emphasis on personal contact, creating valuable dialogue with

the community. Environmental performance was of an equally high standard, with updated information regularly provided to

both the workforce and the general public.

Practical measures to reduce the carbon footprint of the site were extensive and ranged from rainwater harvesting to energy-

saving cabins and PIR controlled lighting.

Most importantly there was a real commitment to constant improvement, with new ideas trialled and other industry initiatives

closely monitored. As a result, this site recorded high scores across the considerate spectrum and gave a superb impression of

the industry.