Background Image
Previous Page  29 / 102 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 29 / 102 Next Page
Page Background

GOLD AWARDWINNERS

May 2015

Issue 36

29

Project name:

Camley Street

Presented to:

Joanna Stanhan

Contractor:

Balfour Beatty

Client:

Urbanest UK Ltd

Project name:

St James’s Market

Presented to:

John McCallion

Contractor:

Balfour Beatty

Client:

St James’s Market Development

Ltd

Located on former industrial sites in Camden, London, this project required the construction of three student accommodation

blocks ranging from eight to thirteen storeys, with retail units on the ground and basement floors.

Community support and engagement was a clear commitment for this busy site. Backed by a highly-informative website, the

site team launched a series of initiatives, including extensive fundraising events. Traffic marshals were hand-picked for their

friendly and helpful attitudes towards the public and each member of staff was allocated one full day per year for charity

support work.

Exceptional safety and staff welfare standards were also demonstrated, with free English lessons for anyone who applied.

Health advice was available to all from a dedicated Occupational Health Nurse, with practical support provided by the

Constructing Better Health organisation.

The Scheme Monitor also noted a range of training initiatives and an ethos of continuous improvement in all areas, combining

to demonstrate a site clearly committed to the aims of considerate construction at the very highest level.

This prestigious project, off London’s Regent Street, involves the redevelopment of two key blocks, including a major façade-

retention exercise. The works will provide new office and retail accommodation as well as public improvements.

In his report on the site, the Scheme Monitor said: “What sets this site apart is the commitment to the principles of CCS that

runs through all site initiatives and activities.”Throughout the site, the attention to detail and constant trialling of new ideas

was at extraordinary levels.

With numerous safety, environmental and community initiatives, there was a clear ‘can do’ ethic coupled with a will for

constant improvement. For the public, the main viewing area for the site had a gallery of windows, plus an interactive screen

with a controllable 3D model, showing all angles of the completed scheme.

All of this was backed up by a rigorous insistence on operative presentation and behaviour, and meticulous maintenance of

both external and internal areas. With exceptional performance across all areas of the Code of Considerate Practice, this site

was a credit to the industry and to all those involved.